top of page

Haaveissa kasvukaus 2021

Vuos 2021 enspäivii vietettää niin hyvä on kiäntee ajatukset tulevvaan kasvukautteen. Oon piässynnä mukkaan blogiporukkaan, #Suuntanaomavaraisuus, joten tässäpä tulloo ensmäine blogipäivitys sillä saralla. Istuiten nyt kiireemmäks aikoo, niin miepä kerron mistä kaik alako. Taustatietoina kerrottakkoon, jotta tukikohtana toimmii Karjalan kuppeet eli Pohjois-Karjala, Kesälahti ja ohjakssii pitelöö kolomekymppinen emäimmeinen. Omavarraistelutaustoo sen verran, jotta lapsukaisesta saakka on kulettu mehissä ja järvissä. Soilla ja töillä, niin se tunttuu ihan ihestään selevyyveltä, jotta marjat ja sienet käyvää mehästä ja juurekset kasvimualta. Kalat järvestä. Nämä taijot on semmonen pitävä pohja elämälle, jonka arvon ymmärtää vasta näköjjään tälleen jäläkikätteen.

Nyt jos ihan juurta jaksain lähetään mylleemään, niin maalle muutettiin vuonna 2019. Samana vuonna mopo läks niin sanotusti keulimmaan kerralla ja pihhaan piti suaha kanaset ja lampakset. Eikähän se siihen topannu se homma ollenkkaan. Kesällä 2020 suapu mehiläiset, sitä mukkoo vuohet ja marraskuun valopilikkuna tiine lehmä. Toiveissa onnii oma maito siis ja kaik ohheistuotteet mitä maito mukanaan tuop.Omavaraistelu läks vähän niinku avantouinti. Pikkusen hirvitti ja varpaalla kokkeil. No eihä tässä, mäntävä on. Yhtäaikoo ihanan ihanoo ja kauhian kamaloo. Sitten siihen jiäpi lopulta koukkuun ja hullaantuu ranteita myöten multtaan. Ensmäine kesä tilalla tais männä ihmetellessä. Puutarha tarjoil omenaa, kriikunoita ja marjoja. Se tuntu mukavalle. Kävellä ulos ja antimet ol het nenän eissä. Seuraavalle kesälle laitettiinnii jo enemp tavotetta. Männä kesä ammens muasta meille pottuja koko talaven tarpeiks. Omavaraistallouven kulumakiviä on minnuun nähen jakaminen, työssä, avussa ja ruuvassa. Näin ollen isä ja äit Turuska pittää tämän perreen järvikalassa. Lihapuolta käsittää kukkopojat, joita pakkasessa on muutammii ja kalkkunoitakkii pakkasen lämmössä pötköttellöö. Ihan hyvin näin novviisiloiksi, sanosin. Isännyys siis hoitelloo teurastuspuolen ja koko pere, lapsukaiset mukkaan lukkien, osallistuu sitten pakkaus- ja pakastustoimintaan, koska hyvähän se on joku koko perreen yhteinen harrastus olla.Näillä tiluksilla tavote jonniiasteisesta riippumattomuuesta ja ihe tuotetusta ruuasta ei oo ehotonta vain enempi semmosta sallivoo. Kaikkeen tuhraantuu varsinnii tälleens aluks kauhiasti aikoo, kun kaik on uutta ja ihan vaivihkoo alakanu tuo elukkapuol kasvoo. Mutta, jokkaisella on oma kultakaivos ja semmonenhan se meiltäkkii löyttyy. Elikkäs jos missään muussa ei löyvy niin lannassa löyttyy! Siinä jos missä ollaan omavarassii. Mikä soppii vallan mainiosti kohopenkkiviljelystä kiinnostunneelle naisimmeiselle. Niihin penkkilöihe palattaan sitten lähempänä kessee. Elämässä tulloo ylleensä merkkijä. Yks iso merkki jatkoo omavaraistelun polokua ol kysseinen kulukutauti, mikä tällä hetkellä on valloillaan. Se löi niin sanotusti pökköö pessään omavaraistelun suhteen. Halu taata riippumattommuus, turva perreelle ja olla ees jonnii assiin ohjaksissa ihe.


Ens kessee aatellen silimissä siintää melekeen valamis kasvihuone, joten toiveeni kesälle 2021 onnii olla kasvukautena mahollisimman vähän kaupassa käyvä. Lypsykit, jos lypselöö meille maituu, niin tontilta pittäis löytyy melekeestään kaikki mitä tarvittaan. Sitten tullaannii suurimpaan puutokseen, mitä omavarraistelijalta puuttuu. Ja se on aika. Sillä sitä omavaraistelijalla ei oo ikinnään liikoo. Pitkä juttuhan tästä nyt kerkissii tulemmaan. Onneks maltoitta istuu kiireemmäks aikoo, sillä tämä tarinan jäläkeen juttuva kysseistä aihheesta löytyy myössii allaolevista osoitteista. Olokaatten hyvät!

-Omavarraishaaveissa kelluva Turuska Vyöhyke 1 Laura eli Javis https://lauraelijavis.wordpress.com/2021/01/04/urbaania-omavaraisuutta-taas-alussa/ Jovela https://www.omavarainen.fi/l/tammikuu2021/ Apilankukka http://www.apilankukka.fi/suuntanaomavaraisuus2021-osa-1/ Toivolan puutarha https://toivolapuutarha.blogspot.com/2021/01/suuntanaomavaraisuus2021.html Vyöhyke 2 Sarin puutarhat https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2021/01/meidan-omavaraistelua-omavaraisuus.html Oma tupa ja tontti https://omatupajatontti.blogspot.com/2021/01/omin-voimin.html Vyöhyke 3 Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus2021-osa-1/ Metsäläisten elämää https://metsalaistenelamaa.blogspot.com/2021/01/omavaraisempaa-elamaa-2021-osa-1.html Harmaa torppa https://www.harmaatorppa.fi/2021/01/vuoden-2021-omavaraisuushaaveet.html Rakkautta ja maanantimia https://rakkauttajamaanantimia.blogspot.com/2021/01/suuntana-omavaraisuus-2021-osa-1.html Villakotiranta http://www.villakotiranta.fi/herailya-tulevaan-puutarhavuoteen-omavaraisuus-osa-1-2021/ Majalevon pientila https://majalevo.blogspot.com/2021/01/suuntana-omavaraisempi-elama-2021.html Luomulaakso https://luomulaakso.fi/?p=20938 Mikä Itä https://mikaita.fi/2021/01/04/haaveissa-kasvukaus-2021/ Mummon kirja https://mummon-kirja.blogspot.com/2021/01/omavaraisteluni-ideologia.html Vyöhyke 4 Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2021/01/unelmana-omavaraisempi-elama.html Korkeala https://www.korkeala.fi/?p=3438 Puutarhapäiväkirja https://puutarhapaivakirjapuutarhapaivakirja.blogspot.com/2021/01/omavaraistelusuunnitelmaa-vuodelle-2021.html Vyöhyke 5 Puutteela https://puutteela.com/?p=609 Vyöhyke 7 Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2021/01/04/suunnitelma-2021/  

Yoast SEO

48 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page